Aktivnosti

kulaUz bogati kulturni sadržaj, otok Korčula pravo je otkriće za ljubitelje sporta i aktivnog odmora.

Priroda je otok Korčulu obdarila čistim i kristalno bistrim morem oko uređenih plaža i sačuvanih uvala do kojih vode i biciklističke staze koje se prostiru duž cijeloga otoka. Upravo biciklistička staza prolazi tik do naših Fei Fei apartmana, pa ćete se istom moći provozati našim za Vas dostupnim biciklima. Otok Korčula je idealan za plivanje i ronjenje u podvodnom svijetu uzbudljive flore i faune, te osobito za jedrenje na dasci.

surfNaši gosti svoju surfersku ili ronilačku opremu mogu bezbrižno ostaviti na sigurnome u garaži naših Fei Fei apartmana. Surferi, tijekom proljeća i jeseni “ulovit” ćete dobru buru i umjereno jugo, a ljeti će odlične uvjete omogućiti tramuntana i na daleko poznati maestral. Zbog blizine otoka jedrenje je dosta sigurno pa daskati mogu svi zaljubljenici neovisno o stupnju znanja i vještine.

Za one, željnije Fei Fei (opuštenije) atmosfere, našim je gostima dostupna privatna plaža koja je tik uz naše Fei Fei apartmane.

ribaZa one, željne dodatnoga gastronomskoga užitka ili novoga kulinarskoga iskustva, tu je i vanjski vrtni roštilj od kamena. Ovom prilikom možete iskoristiti i isprobati naše domaće maslinovo ulje (poklon dobrodošlice).

Znamenitosti i atraktivnosti otoka Korčule

Našim gostima preporučamo da ne propuste posjetiti kuću Marka Pola koja se nalazi sjeverno od katedrale Sv. Marka u samom središtu Staroga grada Korčule; koji je udaljen od naših Fei Fei apartmana svega 10 km.

korcula3

Ostale znamenitosti uključuju sam Stari grad i njegove drevne zgrade i uske ulice kao i 9 crkava koje se nalaze u samoj jezgri.

U Korčuli imate priliku posjetiti, između vrijednih spomenika i institucija; Gradski muzej, Opatsku riznicu, Zbirku ikona i slikarske galerije. Atraktivne su i zidine kojima je opasan cijeli otok. Grad Korčula ima i dva drevna ulaza – Morska vrata i Kopnena vrata. Premda je nekoć bila raširena duž cijeloga Mediterana, danas se tradicionalna viteška igra Moreška zadržala još samo u gradu Korčuli. Korčulani plešu ovu igru već punih 400 godina i igra se sastoji od prikaza ratnoga sukoba (sa mačevima) između dva kralja (crvenog i crnog kralja) koji su se zaratili zbog ljubavi lijepe djevojke. Igra se izvodi uz pratnju orkestralne glazbe, a sama igra ima maurske korijene.