Lokacija


Prikaži Fei Fei Apartmants na većoj karti

FeiFeiApartments_Kneze_KorculaFei Fei apartmani su smješteni uz samu morsku obalu, u slikovitoj uvali Kneže – Luka. U tom malom, nekada ribarskome mjestu Kneže, nađeni su i tragovi rimskoga mozaika. Riječ je o mirnom, tihom i vegetacijski bogatom predjelu otoka Korčule, koji je od samoga centra grada Korčule udaljen 10 km, a od mjesta Račišće, koje toplo preporučamo našim Fei Fei gostima, udaljen samo 2 km.

Naime, Račišće je pomorsko mjesto s oko 600 žitelja, osnovano u 17.stoljeću, te je ujedno i najmlađe mjesto na otoku. U središtu je mjesta Crkva Bogorodice iz 1682.g, ali i sadašnja župna crkva Sv. Nikole izgrađena krajem 19.st. Zapadno od samoga mjesta Račišće, nalaze se dvije prekrasne uvale sa šljunčanim plažama: Vaja i Samograd. Plaže su nastale od ostataka bijelog kamena koji se nekad vadio i obrađivao u obližnjim kamenolomima. Samograd je poseban i po svojoj špilji. U špilju se ulazi kroz uzak tunel i u njoj se nalazi velika dvorana sa stalaktitima, stalagmitima i ostalim karakterističnim špiljskim nakitom.

Kako doći do otoka Korčule

FeiFeiApartments_UvalaKneze_KorculaUkoliko ne dolazite vozilom najbrža i najjednostavnija veza je katamaranom iz Splita. Polazak svaki dan u 17.00 odnosno iz Korčule u 6.00. U Korčuli ste za 2.45 sati uz simboličkih 55 kn. U top sezoni treba kupiti kartu što ranije.

Autom – najjednostavnije koristiti trajekt Drvenik-Korčula. Tri linije dnevno – 2.5 sati plovidbe. Nije loša ni solucija brodom Split-Vela Luka (2.45 sati) pa autom preko otoka 45km.

Za dodatne informacije kliknite OVDJE.